Julian Assange: Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye arasında Suriye hükümetini yıkmak amacıyla 2012 yılında imzalanmış gizli bir anlaşma var

  • 29 Haziran 2015
  • 948 kez görüntülendi.
Julian Assange: Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye arasında Suriye hükümetini yıkmak amacıyla 2012 yılında imzalanmış gizli bir anlaşma var

Wikileaks Sitesinin kurucusu Julian Assange Suudi Arabistan Bakanlıklarından sızdırılan belgelerin Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye arasında Suriye hükümetini yıkmak amacıyla 2012 yılında imzalanmış gizli bir anlaşma olduğunu ortaya çıkardığını dile getirdi.

Rusya One Televizyon Kanalına bir röportaj veren Assange, ABD, Fransa ve İngiltere’nin de Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye’nin yanında bu komplonun içinde yer aldığını ifade etti.

ABD’nin bölgedeki müttefiklerinin daha bağımsız ve saldırgan tutumlar sergilediklerini ve bazen ABD’nin itaat çizgisi dışına çıktıklarını dile getiren Assange, ABD’nin en sadık müttefiki olan Suudi Arabistan’ın bile zaman zaman itaatsizlik sergilediğini belirtti.

Hatırlanacağı üzere Wikileaks sitesi Suudi Arabistan rejiminin Dışişleri Bakanlığının farklı büyükelçilikler ile yazışmalarının bulunduğu 500 bin belgeyi kamuoyuna teşhir etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.