K.Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho: Nükleer gücümüz ABD işgalini önleme amaçlı

  • 24 Eylül 2017
  • 965 kez görüntülendi.
K.Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho: Nükleer gücümüz ABD işgalini önleme amaçlı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, ülkesinin nükleer faaliyetlerinin amacına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ri Yong Ho “Bizim ulusal nükleer gücümüz savaÅŸa karşı caydırıcılık, ABD’nin nükleer tehditlerine son verme ve ABD iÅŸgalini önleme amaçlıdır” dedi.
Trump’ı, “parmağı nükleer silahlarda olan zihnen dengesiz bir megaloman” olarak nitelendiren Ri Yong Ho, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’a “intihar görevindeki roket adam” diyen  ABD BaÅŸkanı Trump’a, “bu ÅŸekilde devam etmesi halinde Kuzey Kore roketlerinin tüm ABD anakarasına ulaÅŸacağı” tehdidiyle yanıt verdi.

“Trump’tan baÅŸka kimse intihar misyonunda deÄŸil” ifadesini kullanan Ri, “Bu intihar saldırısı nedeniyle ABD’de masum siviller ölürse, bunun sorumluluÄŸu tamamen Trump’a aittir.” dedi.

ABD BaÅŸkanı Trump, BM’deki konuÅŸmasında, eÄŸer ABD ve müttefiklerini korumak zorunda kalırlarsa “Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten baÅŸka seçeneÄŸimiz kalmaz.” ÅŸeklinde açıklama yapmıştı.

Ri Yong Ho, nükleer faaliyetlerin tamamen korunma ve caydırıcılık amaçlı olduÄŸunu da savunarak, “Bizim ulusal nükleer gücümüz savaÅŸa karşı caydırıcılık, ABD’nin nükleer tehditlerine son verme ve ABD iÅŸgalini önleme amaçlıdır. Nihai hedefimiz ABD ile güç dengesini tesis etmektir.” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore’ye yönelik BM Güvenlik Konseyi yaptırımlarını da “haksızlık” olarak deÄŸerlendiren Kuzey Kore DışiÅŸleri Bakanı Ri, bu yaptırımların ülkesini nükleer faaliyetlerden alıkoyamayacağını söyledi.

Kuzey Kore son haftalarda 6’ncı nükleer denemesi ile yeni balistik füze denemelerini gerçekleÅŸtirmiÅŸ, uluslararası toplum ise bu ülkeye sert tepki göstermiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.