Kabatya Beldesinde Ä°ÅŸgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar YaÅŸandı…

  • 17 Åžubat 2015
  • 828 kez görüntülendi.
Kabatya Beldesinde Ä°ÅŸgal Güçleriyle Filistinliler Arasında Çatışmalar YaÅŸandı…

Cenin kentinin doğusundaki Kabatya beldesinde bu sabah (17 Şubat Salı) işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ateş açarak göz yaşartıcı gaz bombası attığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, işgal güçleri sabah erken saatlerde askeri araçlarla beldeye baskın düzenledi. El-Hısbe bölgesinde ve belde merkezinde konuşlanan işgal askerlerine belde gençlerinin taşlarla ve boş şişelerle saldırdığı kaydedildi.

Ä°ÅŸgal askerlerinin gençlerin üzerine çok sayıda göz yaÅŸartıcı gaz bombası attığını ve bombalardan çıkan yoÄŸun gazdan birçok gencin etkilendiÄŸini bildiren kaynaklar, iÅŸgal askerlerinin ayrıca Bercis Ali Bercis Hamamide ve Mahmud Zekarine EÅŸ-Åžemsi’nin beldenin kenar semtlerinde bulunan evlerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığını ve aile fertlerini aÅŸağıladığını söyledi.

Öte yandan Filistinli Esir Kulübü bugün yaptığı açıklamada, iÅŸgal güçlerinin dün gece El-Halil’de ve Beytlahim’de düzenlediÄŸi baskınlarda yedi kiÅŸiyi gözaltına aldığını, gözaltına alınanların altısının El-Halil’den ve birinin Beytlahim’den olduÄŸunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.