Kabil’de Amerikan bayrağı yakıldı

  • 11 Ağustos 2022
  • 123 kez görüntülendi.
Kabil’de Amerikan bayrağı yakıldı

Yüzlerce Afgan vatandaşı Kabil’de düzenledikleri gösteride, ABD’nin Kabil’e yaptığı son İHA saldırıyı kınarlarken Amerikan bayrağını ateşe verdiler.

Protestocular gösteride Amerikan karşıtı sloganlar attılar ve saldırganlara karşı duracaklarını söylediler.

Afgan Sesi  ajansına (Ava) göre, dün,  Kabil’deki Afgan sarraflar birliği ve farklı kesimlerden yüzlerce insan, ölüm sloganlarıyla bir Amerikan insansız hava aracının Afganistan hava sahasını ihlal etmesine tepki olarak gösteri yaptı ve ”Amerika’ya ölüm” gibi sloganlar attılar ve ABD bayrağını ayaklar altında çiğnediler.

Protestocular, ABD başkanı Joe Biden’ın Eymen El Zevahiri’yi hedef alınan sözlerinin sadece bir iddia olduğunu bunu Amerika ve dünya halkına kanıtlayacak herhangi bir delil sunmadığını belirttiler.

Aynı zamanda Sarraflar Birliği sözcüsü Abdurrahman Zarek; ”Birkaç gün önce Amerikan insansız hava aracının çok sorumsuzca bağımsız, özgür ve Müslüman bir ülkenin topraklarını ihlal ettiğini gördünüz ve Biden ayrıca El Kaide liderini öldürdüklerini iddia etti.” dedi.

Öte yandan Afganistan Ticaret Odası başkanı, Muhammed Yunus Momend; ”Afganistan’ın özel sektörü, Taliban hükümetine %100 desteğini açıkladı ve kimsenin Afganistan topraklarına tecavüz etmesine izin vermeyecek.” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.