Kahraman Suriye Askerlerinin Tekfirci Teröristlere Karşı Operasyonları Sürüyor…

  • 14 Ocak 2015
  • 858 kez görüntülendi.
Kahraman Suriye Askerlerinin Tekfirci Teröristlere Karşı Operasyonları Sürüyor…

Suriye ordu birlikleri, dış güçlerin patronluğunda masum sivilleri gaddar ve hain saldırılarıyla hedef alan, altyapı ve hizmet kurumlarını sistematik bir şekilde sabote etmeye çalışan terör çetelerini sayı ve araçlarıyla ağır kayıplara uğratmaya devam etti.
Şam Kırsalında Yuva ve Kümelenme Yerleri Hedef Alındı
Askeri bir kaynak ordu birliklerinin Şam kırsalının kuzeyi Kalemun dağlarında teröristlerin kümelenme yerleri ve karargahlarını muhtevalarıyla imha ederken, onları ağır beşeri ve teçhizat kaybına uğrattığını bildirdi.
Dera Kırsalında Cephanelikleri ve Araçları İmha Edildi
Askeri kaynak ordu birliklerinin Dera kırsalı Şeyh Miskin Beldesinde gerçekleştirdikleri nitelikli operasyonda 15 teröristi öldürdüklerini, muhtevalarıyla bir cephane depolarıyla birlikte uçaksavar tipi ağır makineli silahla donatılmış bir araçlarını da imha ettiklerini belirtti.
Bu arada Dera Kentinin 22 km kuzeyinde düşen Şeyh Miskin Beldesinde bulunan ve İsrail tarafından destek alıp onunla koordinasyon içinde bulunan Nusra Cephesi ve daha başka terör çeteleri belde ahalisini beldeden tehcir etti. Beldede dehşet ve terör estiren terör çeteleri özel ve kamu hizmet kurumlarını kasıtlı bir şekilde tahrip ederek terör dayatmalarına boyun eğmeyen vatandaşların evlerini yıkıp, mülklerini de yağmalamaktalar.
Dera kırsalının kuzeybatısı Mzeyrib Beldesinde ise ordu birlikleri tekfirci teröristlere yönelik eylemlerinde 25 teröristi öldürdü. Operasyonda ayrıca teröristlere aşt bir yakıt deposu ve ağır makineli silahla donatılmış bir araç imha edildi.
Ürdün sınırlarına düşen Mzeyrib Beldesi yabancı teröristler ve silah akışında ana geçitlerden biri sayılmaktadır.
Ordu birlikleri Dera kırsalının kuzeydoğusu Batı Ğariye Beldesinde ise tekfirci ve hain teröristlere yönelik operasyonlarında; muhtevalarıyla birlikte 2 karargah, birçok silah ve mühimmat deposu, yakıt depoları ve bir kısmı uçaksavar tipi ağır makineli silahlarla donatılmış birçok araçlarını imha etti.
Bu arada saha kaynakları ordu birliklerinin Dera – Beled Bölgesinde geneli Nusra Cepheli olan tekfirci terör çeteleri ile sıcak temasa girdiklerini aktardı. Kaynaklar çatışmalarda çok sayıda teröristin ölü yaralı düşürüldüğünü, uçaksavarla donatılmış 2 araçları ve iki karargahlarının muhtevalarıyla imha edildiğini belirtti.
Terör çeteleri medya araçlarında aralarında azılı teröristlerin bulunduğu onlarca teröristin öldüğünü itiraf etti.
Homs’ta Operasyonlar Sürüyor
Diğer yandan ordu birlikleri Homs kırsalının muhtelif bölgelerinde tekfirci terör çetelere yönelik operasyonlarını sürdürürken, Telbise’de Ayn Hüseyin ve Batı Mdeyrca bölgelerinde yüksek sayıda teröristi ölü yaralı düşürdü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.