Kahraman Suriye Birlikleri, Terörle Mücadeleyi Yılmadan Sürdürüyor

  • 13 Ağustos 2015
  • 1.159 kez görüntülendi.
Kahraman Suriye Birlikleri, Terörle Mücadeleyi Yılmadan Sürdürüyor

Vatan koruyucuları Suriye ordu birliklerinin kimi devletler ve tarafların her türlü desteği sağlayıp yönlendirdikleri çok uluslu radikal ve hain terör çetelerine karşı nitelikli operasyonları başarıyla devam ediyor.
HAMA:
Askeri kaynak; ordu birliklerinin halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Hama kırsalının kuzeybatısı Ğab Vadisine düşen Huvayce Bölgesinde ‘Fetih Ordusu’nun toplanma yerleri ve mevkilerini hedef alarak 18 teröristi öldürdüklerini belirtti.
Kaynak; Hama Kentinin 35 km kuzeybatısına düşen Latamina Beldesinde de ordu birliklerinin teröristlere karşı nitelikli bir operasyon gerçekleştirmeleri sonucunda 5 teröristi öldürüp ağır makineli silahla donatılmış bir aracı da imha ettiklerini söyledi.
Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan bir kaynak; hava güçlerinin Hama kırsalı Mansura, Huvayce, Hurbet el Nakus, Ziyara, Tel Vasit ve Tel Zecram köylerinde Nusra Cephesinin mevkii ve yuvalarını muhtevalarıyla imha ettiklerini aktardı.
Bu arada terör çeteleri medya araçlarında Ğab Vadisindeki ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’nin askeri komutanı Muhammed Hamit’in bulunduğu 4 teröristin öldürüldüğünü itiraf etti.
İDLİB:
Öte yandan askeri kaynak; İdlib kırsalının güneyi Han Şeyhun Kentine düşen el Gadir Bölgesinde teröristlerin toplanma merkezleri ve karargahlarını hedef alan ordu birliklerinin ‘Fetih Ordusu’na ait 3 aracı imha edip 10 teröristi ölü, birçok teröristi de yaralı düşürdüklerini aktardı.
Günün ilerleyen saatlerinde açıklama yapan bir kaynak; hava güçlerinin İdlib kırsalı Ariha, Ovrm el Cevz, Cisreşşuğur ve Karkur bölgelerinde ‘Fetih Ordusu’nun mevkilerini imha ettiklerini ifade etti.
kaynak; İdlib kırsalının güneybatısında Hama il idari sınırlarına yakın düşen Muhambel ve Friyke köylerinde Nusra Cephesi ve ‘Ahrar el Şam İslami Hareketi’nin saflarında ağır kayıplara yol açtıklarını söyledi.
HOMS:
Diğer yandan hava güçleri Homs iline tabi Tedmur kırsalı Cebel el Tar, ocakların doğusu, Beyyarat ve Tedmur Üçgeninde IŞİD’in siper ve hareketlenmelerini hedef almalarıyla çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürüp ağır makineli silahlarla donatılmış araçlara ilaveten silah ve mühimmatları imha etti.
Homs kırsalının doğusunda da ordu birlikleri Tedmur Kentinin çevresi ve Cezl Petrol Platformunun doğusunda IŞİD’ten yüksek sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdü.
LAZKİYE:
Askeri kaynak; ordu birliklerinin Lazkiye kırsalının kuzeyinde sınıra yakın düşen Beyt Ablak Köyü ve Rabia Nahiyesinde Nusra Cephesinin yuvalarını muhtevalarıyla birlikte imha ettiklerini söyledi.
Kaynak operasyonlarda Türkiye vatandaşları Şahin Hasret, Hüseyin Ak ve Şemsettin Şükret adlı teröristlere ilaveten Tunuslu Fazıl Toni, Iraklı Nişan Harbi ve Sakr Bikner’in aralarında bulunduğu çok sayıda teröristin öldürülüp ağır makineli silahlarla donatılmış araçları imha edildiğine dikkat çekti.
Bu arada medya araçları Rabia Nahiyesi ve Beyt Ablak Köyündeki terör örgütlerinden aralarında 6 Türkiyelinin bulunduğu 18 teröristin öldüğünü ve 9 aracın da imha edildiğini belirtti.
KUNAYTRA:
Diğer yandan askeri kaynak; ordu birliklerinin Kunaytra kırsalının kuzeydoğusu Ofaniya, Hamidiye ve el Hurriye köylerinde Nusra Cephesi ve çatısı altındaki diğer örgütlerin siper ve karargahlarını hedef alırken saflarında ağır kayıplara yol açtıklarını söyledi.
ŞAM KIRSALI:
Şam kırsalının güneybatısı Harfa Köyünde ise ordu birlikleri Nusra Cephesinden onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatları imha etti.
Diğer yandan saha kaynakları SANA muhabirine açıklamalarında Şam kırsalı Batı Ğuta’nın Dareyya Kentinin muhtelif bölgelerinde ‘Acnad el Şam İslami Birliği’ ve ‘İslam Şehitleri Tümeni’ olarak adlandırılan çetelere ait yuvaları hedef aldıklarını ifade etti.
Kaynaklar; operasyonlarda en az 10 teröristin öldürülüp Dareyya Kentinin Cemiyetler Semtine düşen 4 bina bloğunun kontrole alındığını belirtti.
Ordu birliklerinin Doğu Ğuta’nın Hammoriye Beldesi, Duma ve Herasta kentlerinde Vahhabi Al Suud rejimine bağlı terör örgütlere yönelik nitelikli operasyonlarını sürdürdüklerini söyleyen kaynaklar; birçok teröristi öldürüp silah ve mühimmatları da imha ettiklerine dikkat çekti.
DERA:
Askeri kaynak; ordu birliklerinin Dera Beled ve Nazihin Kampında terör örgütlerin araçları ve yuvalarını imha ederek çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.
Dera Kentinin doğusunda da ordu birliklerimizin Batı Mleyha, tahıl siloları çevresi ve Ğuraz Köyünde teröristlerin toplanma yerleri ve mevkilerini hedef aldıklarını belirten kaynak; buralarda da çok sayıda teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.