Kalendiya Mülteci Kampında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda bir genç şehit oldu

  • 24 Aralık 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Kalendiya Mülteci Kampında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda bir genç şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı, bugün ikindiden sonra Batı Yaka’nın Ramallah şehri yakınlarında bulunan Kalendiya Mülteci Kampında işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan çatışmalarda bir gencin şehit olduğunu duyurdu.

Kalendiya’da bir kişinin işgal güçlerinin ateşiyle şehit olmasıyla bugün şehit olanların sayısı 4’e yükseldi. Üçü feda eylemlerinde şehit olurken, biri de çatışma sırasında açılan ateş sonucu şehit oldu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, kampta çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin gerçek mermi kullanması sonucu 23 yaşındaki Bilal Zayid’in kafasından aldığı kurşunla şehit olduğunu, birkaç kişinin yaralandığını ve çatışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

Bugünkü çatışmalarla ilgili bilgi veren Filistin Kızılayı ise, kampta çıkan çatışmalarda yaralanan 6 kişinin hastanelere kaldırıldığını kaydetti.

İşgal güçlerinin, Adam Yahudi yerleşkesi yakınlarında feda eylemini yapan Visam Nasır Ebu

Ğuveyle’nin Kalendiya’dan olduğu gerekçesiyle kampa baskın düzenlemesi ve ahaliye saldırması sonucu başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 1 kişi şehit oldu, 6 kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.