Kalendiya Yakınlarında Çıkan Çatışmalarda Filistinli 14 Genç Yaralandı

  • 28 Temmuz 2015
  • 917 kez görüntülendi.
Kalendiya Yakınlarında Çıkan Çatışmalarda Filistinli 14 Genç Yaralandı

Kalendiya askeri kontrol noktası yakınlarında dün (27 Temmuz Pazartesi) Filistinlilerle işgal güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 6’sı gerçek mermi ve diğerleri plastik mermiyle olmak üzere Filistinli 14 gencin yaralandığı bildirildi. Çatışmalar sırasında ayrıca onlarca Filistinlinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendikleri ifade edildi.

Çatışmalar, işgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde Kalendiya Mülteci Kampı’nda evlerinin terasında vurarak yaraladığı ve kan kaybından şehit oluncaya kadar beklediği 20 yaşındaki Muhammed Ebu Latife’nin toprağa verilmesinin ardından başladı.

Filistinli gençler işgal güçlerine taşlarla ve şişelerle saldırarak işgal askerlerini birçok noktada kuşatma altına aldı. İşgal güçleriyse Filistinli gençlere karşı gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Gözaltına almak için gençlerden bazılarının peşine düşen işgal güçleri bu girişiminde başarılı olamadı.

İşgal askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve daha sonra şehit olduğu bildirilen Muhammed Ebu Latife dün Kalendiya Mülteci Kampı’nda yüzlerce Filistinlinin katıldığı törenle toprağa verildi. Törene katılanlar şehidin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.