Karabağ’da çatışmalar devam ediyor

  • 03 Nisan 2016
  • 895 kez görüntülendi.
Karabağ’da çatışmalar devam ediyor

Ermenistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından tek taraflı ilan edilen ateşkese rağmen, Karabağ bölgesinde çatışmalar devam ediyor.

Azerbaycan cephe hattında tek taraflı ateşkes ilan etti!

Azerbaycan, temas hattındaki şiddetli çatışmaların ardından karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurma kararı alarak tek taraflı ateşkes ilan etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların başvuruları ve Azerbaycan devletinin barışçı siyaseti sonucu Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin karşı operasyon ve cevap önlemlerini tek taraflı olarak durdurduğu ve işgalden kurtarılan bölgelerin savunmasını güçlendirme kararı alındığı duyuruldu.

Açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin saldırılarını sürdürmesi halinde karşı tarafa misliyle karşılık verileceği ve işgal altındaki toprakların kurtarılarak arazi bütünlüğünün sağlanması amacıyla operasyonlara devam edileceği de kaydedildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güvenlik Konseyi toplantısında, Ermenistan’a gereken cevabın verildiğini söyledi.

Azerbaycan’ın ilan ettiği tek taraflı ateşkese Ermenistan’dan yanıt geldi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakü’nün yaptığı tek taraflı olarak operasyonları durdurma açıklamasının gerçekle ilgisinin bulunmadığı kaydedildi.

Facebook hesabından bir mesaj paylaşan Bakanlık Sözcüsü Artsrun Ovannisyan, “Azerbaycan’ın açıklaması, bir tuzak. Azerbaycan tek taraflı olarak ateşkes uygulamıyor” ifadelerini kullandı.

Karabağ’da çatışmalar sürüyor Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.