Karzai: ABD Afganistan ve bölge milletlerine ihanet etti

  • 16 Haziran 2018
  • 1.552 kez görüntülendi.
Karzai: ABD Afganistan ve bölge milletlerine ihanet etti

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Hamed Karzai, Amerika’nın Afganistan ve bölge milletlerine ihanet ettiğini belirtti.

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Karzai, Amerikalı devlet adamlarının sadece Afganistan’da değil, tüm bölgede stratejisinin savaş çıkarmak olduğunu ve bu sürecin devam etmesi bölgeyi barış ve huzurdan uzaklaştırdığını kaydetti.

Amerikalı yetkililerin güvenilmez olduklarını belirten Karzai, Afgan halkının demokrasi, özgürlüğü ve güvenliğinin sadece bir slogan olduğunu, Amerikalı yetkililer zaten bu tür değerlere inanmadıklarını ifade etti.

Karzai, Amerikalı yetkililer terör ve teröre destek veren ülkelerle mücadele etmek yerine bizzat terör kurbanı olan Afganistan milletini bombardıman ettiklerini, Amerikalı askerlerin Afganistan’daki varlığı bu ülkeyi daha da güvensiz hale getirdiğini vurguladı.

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Karzai Amerika’nın Kabil yönetimine İran ile ilişkilerini geliştirmemesi için baskı uyguladığını belirterek, cumhurbaşkanlığı döneminde Amerikalı yetkililerin açıkça kendisinden İran ile tüm ilişkilerini kesmesini istediklerini beyan etti.

Karzai, eğer İran’ın mantıklı ve gerçekçi tutumu olmasaydı, bugün Afganistan’ın durumu şimdiki halinden çok daha beter olurdu, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.