Kasım: Halkımızın Direnişi Yüzyılın Anlaşması’nı Engelleyecek

  • 06 Eylül 2019
  • 563 kez görüntülendi.
Kasım: Halkımızın Direnişi Yüzyılın Anlaşması’nı Engelleyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, Filistin halkının direnişinin Yüzyılın Anlaşması’nın hayata geçirilmesini engellemeye gücünün yettiğini söyledi.

Kasım, Filistin direnişinin geçen yıl Kasım ayında işgal hükümetini düşürdüğünü ve işgal rejiminde siyasi boşluk oluşmasına yol açtığını, Amerikan yönetiminin bu sebeple Yüzyılın Anlaşması’nı açıklayamadığını belirtti.

Yüzyılın Anlaşması’nın mimarlarından Amerikan Yönetimi Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt’ın istifasına işaret eden Kasım, Filistin halkının Yüzyılın Anlaşması’yla mücadelede daha da kararlı olacağını ve Filistin direnişinin de anlaşmayı ebedi olarak gömeceğini ifade etti.

Amerikan medya organları dün akşam Greenblatt’ın istifa etmeye hazırlandığını bildirmiş, New York Times gazetesi Amerikalı özel temsilcinin Yüzyılın Anlaşması’nı açıkladıktan sonra istifa edeceğini öne sürmüştü.

Gazete, Greenblatt’ın 2017’nin başlarından bu yana ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile birlikte Yüzyılın Anlaşması planını hazırlamak için çalıştığını yazdı.

Trump tarafından kamuoyuna barış planı olarak ilan edilmesi planlanan ve Filistinlilerin şiddetle karşı çıktığı Yüzyılın Anlaşması, Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefliyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.