Kasım Süleymani’nin Kürtlerin Irak devleti ile anlaşmasındaki rölü

  • 19 Ekim 2017
  • 1.669 kez görüntülendi.
Kasım Süleymani’nin Kürtlerin Irak devleti ile anlaşmasındaki rölü

Atlantik Konseyi üyesi Haris Hasan el-Karavi, Kürtlerle Irak devleti arasındaki anlaşmada asıl koordinatörün Kasım Süleymani olduğunu söyledi.

Ortadoğu Rafik Hariri Araştırmalar Merkezi (Washington merkezli Atlantik Konseyinin denetiminde) üyesi Haris Hasan el-Karavi, bu merkezin website ile gerçekleştirdiği röportajda , “Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin Kürtlerle Irak devleti arasında varılan alaşmanın asıl koordinatörü olduğunu” vurguladı.

Bu anlaşmada (Kürtlerin Bağdat’daki Irak merkezi yönetimiyle görüşme planı) Kasım Süleymani’nin asıl koordinatör olduğunu belirten el-Karavi, bu da İran’ın YNK üzerindeki etki düzeyini gösteriyor, dedi.

Halk güçlerine (Haşdi Şabi) destek rölünün verildiğini de belirten el-Karavi, bu güçlerin Kerkük şehrine girme izinlerinin olmadığını söyledi.

Irak gelişmeleri karşısında Washington’ın yaklaşımına ilişkin bir sorunun cevabında ise el-Karavi, Amerika’nın Irak Kürdistan krizininin siyasi bir çözümü için belirgin bir etkinlik göstermediğini söylerek, “Amerika’nın DAİŞ’e karşı askeri operasyon üzerindeki yoğunlaşmasının sürdüğünü ancak bunun oldukça basit bir yaklaşım olduğunu” ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.