Kasımi: Amerika yönetimi her gün daha çok münzevileşmektedir

  • 27 Eylül 2018
  • 2.114 kez görüntülendi.
Kasımi: Amerika yönetimi her gün daha çok münzevileşmektedir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerika’nın kendini üstün görmesi ve zorba davranışlarından dolayı her gün daha da münzevileştiğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanının İran aleyhinde sözleri ve İran’ın faaliyetleri ile ilgili yayınlanan rapora karşı açıklamada bulunan Kasımi, ‘’Dünya ve tüm bağımsız ülkeler bugün iradelerini uluslararası anlaşmalara, uluslararası hukuka ve devletlerin sorumluluklarına saygı çerçevesinde nükleer anlaşmayı korumak ve uygulamak vasıtası ile göstermek istiyorlar’’ dedi.

İran’ın medeni ve sorumluluk sahibi bir ülke olarak Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesinde belirtilen yasal haklarını elde etmek için akıl, mantık çerçevesinde bu ülkelerle işbirliği yaptığını ifade eden Kasımi, ‘’Bugün Amerika zorba ve kendini üstün gören davranışları sonucunda her gün daha da münzevileşmekte ve ülkelerin BM ve BM Güvenlik Konseyindeki davranışları Amerika’nın her zamandan daha da itibarsızlaştığını gösterdi’’ dedi.

Amerika Dışişleri Bakanının İran’ı inzivaya itme hayalinde umutsuzluğa kapıldığını ifade eden Kasımi, Amerika Dışişleri Bakanının iddialarının son 40 yılda tekrarlanan iddialardan başka bir şey olmadığını söyledi.

Kasımi, İran’ın tüm komplolar ve düşmanlıklara rağmen geçmişten daha istikrarlı ve muktedir bir şekilde tüm kapasitelerini ülke ve halkın yararı için kullandığını ifade ederek, İran’ın bu dönemeçten de başarılı çıkacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.