Kasımi, BM insan hakları İran raportörünün süresinin uzatılmasını eleştirdi

  • 25 Mart 2017
  • 1.142 kez görüntülendi.
Kasımi, BM insan hakları İran raportörünün süresinin uzatılmasını eleştirdi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, BM İnsan Hakların İran raportörünün süresinin 7. Kez uzatılmasını mahkum etti.

BM insan hakları İran raportörünün süresinin uzatılmasını eleştiren Kasımi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürenin uzatılmasının bazı ülkelerin BM insan haklarını suistimal etmesi ve siyasileştirilmesinin göstergesi olduğunu belirterek, İnsan hakları konseyi tüm üyelerin desteği olmadan sırf belirli bir siyasi blok oylarına ve bölgedeki birkaç destekçisine dayanarak uzatılmasının başka ülkelere baskı unsuru olduğunu söyledi.

Bu uygulamaların bir taraftan BM insan hakları itibarını zedelediğini belirten Kasımi, bu uygulamanın gerçekten insan hakları normlarını yükseltmek için olmadığını söyledi.

Kasımi, ‘’İran ve bu karara destek vermeyen ülkeler açısından bu karar gereksiz olduğu gibi kabul edilemez ve profesyonel destekten yoksundur ve meşruiyet sorunu yaşamaktadır’’ dedi.

Kasımi, İran’ın her zaman BM insan hakları normlarını yükseltmek için amaca yönelik diyalog, yapıcı işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Sözkonusu kararın uzatılmasıyla ilgili yapılan oylamada 22 kabul, 12 muhalif ve 13 çekimser oy kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.