Kasımi: Fransa, İran’ın diplomatik mekanlarının korunması için ciddi olmalı

  • 15 Eylül 2018
  • 1.245 kez görüntülendi.
Kasımi: Fransa, İran’ın diplomatik mekanlarının korunması için ciddi olmalı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Paris’te İran Büyükelçiliği binasına, terör örgütlerine bağlı karşıt bir grup tarafından yapılan saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, Fransa’nın İran’ın bu ülkedeki tüm diplomatik mekanlarının korunması için ciddi ve gereken girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Paris  Büyükelçiliği binasına yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kasımi, “Dün öğleden sonra, bir grup İslam Devrimi karşıtı protestocu, İran Paris Büyükelçilik binasına girip zarar veremeye kalktılar fakat amaçlarına ulaşmadılar, fakat dışarıdan attıkları eşyalarla hasar verdiler ” dedi.

Binanın ağır hasar görmediğini anlatan Kasımi, “Ayrılıkçı bir terör örgütüne mensup saldırganların İran Büyükelçilik binasının önünde toplandığında, maalesef Fransız güvenlik güçleri olay yerinde bulunmuyordu. Büyükelçiliğimize yapılan saldırı ile Fransa polisinin tavrına yönelik gerekli işlemler başlatıldı” ifadesini kullandı.

Saldırganların birçoğunun polis tarafından yakalandığını duyuran Kasımi, “Onların yargılanıp cezalandırılmasını talep ettik. Ayrıca sonucun ilgili yetkililerce tarafımıza bildirilmesini istedik” açıklamasını yaptı.

Behram Kasımi, Fransa yönetiminden diplomatik mekanları korumakla ilgili sorumluluğunu yerine getirmesini ve bu konuda ciddi önlemler almasını istedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.