Kasımi: İmam Musa Sadr dosyasının takibi İran açısından büyük önem taşıyor

  • 27 Şubat 2017
  • 1.323 kez görüntülendi.
Kasımi: İmam Musa Sadr dosyasının takibi İran açısından büyük önem taşıyor

İran Dışişleri bakanlığı sözcüsü, İmam Musa Sadr ve beraberindekilerle ilgili dosyanın İran açısından önemini hatırlatarak, bu dosyanın İran’ın takip ettiği öncelikli konular arasında yer aldığını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Tahran’da İmam Musa Sadr’ın kızı Hura Sadr ile görüşen dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, İran ve Lübnan’ın İmam Musa Sadr’ın özgürlüğüne kavuşması şartlarının oluşmasını temenni etti.

İmam Musa Sadr’ın kızı Hura Sadr da bu görüşmede bölgesel krizler ve zamanın geçmesinin İmam Musa Sadr dosyasının bölge yönetimlerinin gündemindeki önceliğini yitirmesine sebep olduğunu, Libya yetkililerinin şimdiye kadar İmam Musa Sadr’ın vefat veya şehadetini gösteren hiç bir belge sunmadıklarını söyledi.

Lübnan Şiileri Yüksek Meclisi ve Lübnan Amel hareketinin kurucusu İmam Musa Sadr iki kişi ile birlikte 1978 yılında Libya’nın mütefevva lideri Muammer Kaddafi’nin daveti üzerine bu ülkeye gitmiş, ancak o tarihten sonra bir daha kendisinden ve beraberindekilerden hiç bir haber alınmamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.