Kasımi: İran, iç kapasitelerine dayanarak ABD’nin ambargoları karşısında durur

  • 28 Haziran 2018
  • 2.096 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, iç kapasitelerine dayanarak ABD’nin ambargoları karşısında durur

İslami İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikalı yetkililerin İran’ın petrol satışının durdurulmasına dair açıklamalarına gösterdiği tepkide, ”İran’ın kendi iç yetenekleri ve uluslararası kapasitelere dayanarak Amerikan ambargoları karşısında duracağını” söyledi.

İRNA’ya açıklamada bulunan Kasımi, bir Amerikan yetkilinin İran petrol satışını durdurması gerektiğini söylemesine karşın, ‘’Trump, dünyanın teknoloji sayesinde ve siyasi konularda kamuoyunun olmasından dolayı eskisi gibi olmadığını unutmuşa benziyor’’ dedi.

Amerika’nın yenilgiye uğramış politikalar yönünde hareket etmemesi ve tek yanlı siyasetlerden vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Kasımi, Amerika’nın dünyada eski konumunu kaybettiğini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Bir kişi veya bir ülkenin politikalarının başkalarına zorla kabullendirmeye çalıştırmasının orta çağ politikası olduğunu ifade eden Kasımi, günümüzde hiçbir ülkenin isteklerini diğerlerine zorla dayatmaya hakkı olmadığını ve diğer ülkelerin de bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kasımi, Trump’ın izlediği politikanın Amerika’ya 10’larca trilyon dolara mal olacağını fakat dünya gerçekleri ile uyuşmaya bu politikaların bir süre sonra hezimete uğrayacaklarını söyledi.

Amerika’nın İran’ın kültürü medeniyet ve halkın bağımsızlık yanlısı isteğini algılamadığını ifade eden Kasımi, Amerika’nın İran karşısında yanlış ve yenilmiş politikalar kullandığını söyledi.

Amerika’nın baskılarla İran’ı duygusal politikalara itmeye çalıştığını ifade eden Kasımi, buna rağmen İran’ın barışçıl ve terörizmle mücadele politikasına devam edeceğini ve bölgenin istikrarı ve güvenliği yönünde çaba sarf edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.