Kasımi: Ä°ran’ın füze programı savunma amaçlıdır

  • 21 Aralık 2017
  • 999 kez görüntülendi.
Kasımi: Ä°ran’ın füze programı savunma amaçlıdır

Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Ä°ran’ın füze programının savunma amaçlı olduÄŸunu belirterek, ”tarih Ä°ran’ın kendi komÅŸuları ve diÄŸer ülkelere asla saldırmadığını çok iyi göstermektedir’ dedi.

Behram Kasımi, dün Ä°RÄ°B haber ajansına yaptığı açıklamada, ”Ä°ran’ın savunma ve füze programı konusunda kararlı duruÅŸunu sürdüreceÄŸini ve Ä°ran milletini savunmak,  terörizmle mücadele ve bölgenin sebat ve güvenliÄŸi konusunda hiç kimseden izin almayacağını’ söyledi.

Yemen tarafından Riyad’a atılan füzenin Ä°ran’a ait olduÄŸu yönünde her türlü iddiaları reddeden Kasımi,  bu füzelerin Ä°ran’la hiç bir irtibatının olmadığını  zira Yemen’in tamamen muhasara aldığında  olduÄŸunu ve Ä°ran’ın Yemen’e hatta insani yardım bile gönderemediÄŸini, Yemen’in sınırlarının  kapalı olduÄŸu ve muhasara aldığında olduÄŸunu ve söyledi bir ortamda askeri yardımın nasıl gönderilebileceÄŸini sordu.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika’nın yeni Milli Güvenlik Strateji Belgesini de kınadı.

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’Trump yönetimi tarafından açıklanan Amerika Milli Güvenlik belgesinin tamamı, sahte İran tehdidi oluşturma ve bunu yayma çabası ile doludur’’ dedi. Kasımi, ‘’Akılcılık ve gerçekçilikten uzak bu boş ve uygunsuz metinde yer alanlar paranoyak bazı bölge ülkelerinin ve Amerika’nın daha önceki temelsiz iddiaları, ithamları ve paranoyalarından başka bir şey değildir’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bu stratejinin mantıksız ve dengesiz ve tek taraflı içeriği, Amerikan yönetiminin bu stratejiyi belirlerken, içeride ve uluslararası düzeyde her zaman karşı karşıya olduğu ve son bir yılda kendini tam gösteren, kendi yarattığı sorunları ve başarısızları gözlerden kaçırmayı hedeflediğini göstermektedir’’ dedi. Kasımi, ‘’Amerikanın hayali tehdit olarak iddia ettikleri o ülke ve politikacılarının geçen on yıllarda diğer milletler özellikle onların Batı Asya ve Fars Körfezindeki hatalı politikaları ve davranışlarından kaynaklanmaktadır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.