Kasımi: Müslüman ülkeler arasında ayrışma yaratmak ABD’nin stratejik hedeflerindendir

  • 31 Mayıs 2017
  • 933 kez görüntülendi.
Kasımi: Müslüman ülkeler arasında ayrışma yaratmak ABD’nin stratejik hedeflerindendir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Bahram Kasımi, Müslüman ülkelerinin sermayelerini yağmalamak için onlar arasında ayrışma yaratmanın ABD’nin stratejik hedeflerinden olduğunu söyledi.

ABD Savunma Bakanı James Matis’in İran’lı yetkilileri terör olaylarına itham etmesi ile ilgili açıklamada bulunan Kasımi, ‘’Matis’in bir Arap ülkesinin Washington’daki Büyükelçisinin İran tarafında terörü ile ilgili sözleri temelsiz ve sahte bir iddiadır’’ dedi.

Kasımi,’’Bu iddi geçiş yıllarda ortaya atılmıştı ve üzerinden bir kaç yıl geçmiştir ve bu süre zarfında olayın yalan olduğu ve bir yalan senaryodan ibaret olması dünya kamuoyuna daha da açık hale gelmiştir. Bu bu iddia temelden yalandır ve İran bu gibi iddiaları dikkate almaz’’ dedi.

Kasımi,’’Bu ABD’li yetkilinin İran aleyhindeki iddiaları ABD Cumhurbaşkanının Arabistan ziyaretinden sadece birkaç gün sonra ortaya atılması şaşırtıcı değildir, zira ABD bir şekilde Suudi yetkililerin harcadığı paralara karşı bir jest göstermeli ve Suudilerin bonkörlüğünü bu gibi temelsiz iddialarla telafi etmeliydi’’ dedi.

ABD’nin terörizme araçsal ve Dolar Eksenli bakış açısının dünya ve özellikle Ortadoğu bölgesi için çok tehlikeli olduğunu vurgulayan Kasımi, ‘’Bu gibi davranışların devamı uluslararası camianın terörizm karşısındaki başarısının geleceğini karanlık hale getirmektedir’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.