Kasımi: Suudi Arabistan Yemen halkını Fransız silahlarıyla öldürüyor

  • 08 Mart 2018
  • 1.135 kez görüntülendi.
Kasımi: Suudi Arabistan Yemen halkını Fransız silahlarıyla öldürüyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanı’nın Yemen’de çok sayıda İran silahının bulunduğuna dair sözlerine gösterdiği tepkide; İran’ın Yemen krizinde hiçbir rolü olmadığını ve Suudi Arabistan’ın Yemen’e Fransız silahlarının yardımıyla saldırmaya devam ettiğini kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian dün Fransa meclisinde Paris’in neden Suudi Arabistan ve BAE’ye silah satışına son vermediğine dair bir soruya cevap vermekten kaçınarak, İran’ın Yemen’de çok sayıda silahının olduğunu iddia etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bu iddiaya gösterdiği tepkide, İran’ın Yemen krizinde hiçbir rolü olmadığını, Yemen’in saldırganların tam kuşatması altında olduğunu herkesin bildiğini, krizin Suudiler’in saldırılarıyla başladığını ve Fransa ve bölge dışı bazı ülkelerin Riyad’a silah yardımıyla saldırının sürdüğünü ifade etti.

Kasımi bu ülkelerin yetkililerine, bölgedeki durum hakkında yanlış yorumlar ve açıklamalarda bulunmak yerine, gerçekleri görüp, objektif davranarak, bölgede huzur, güvenlik ve sebatın sağlanması ve saldırıların son bulması doğrultusunda adım atmalarını tavsiye etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.