Kasımi: Suudilerle Siyonistler işbirliği içindeler

  • 08 Ocak 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
Kasımi: Suudilerle Siyonistler işbirliği içindeler

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suudi Arabistan yönetiminin siyonist rejimiyle yaptığı işbirliği için İslam dünyasına ve özellikle de Filistin davasına ihanet ettiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan Savunma Bakanı’nın son İran karşıtı açıklamalarına tepki göstererek, “Gerici terör örgütlerine organize bir şekilde destek sağlayıp bölgeyi kaosa sürükleyen Suudi Arabistan’ın sergilediği yaklaşımlarını yeniden gözden geçirmesi gerekir” dedi.

Vahhabi ideollojisinin terör kaynağı olduğunu kaydeden Kasımi, “Suudi Arabistan masum Irak, Suriye ve Yemen halkına yönelik insanlık dışı zalimce cinayetler işlemekte. Öte yandan onlar siyonist rejimiyle işbirliği yaparak İslam dünyasına ve özellikle de Filistin davasına ihanet etmektedir” ifadelerinde bulundu.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Batılı yabancı istihbarat teşkilatları tarafından yayınlanan raporlarda, Suudi Arabistanlı kuruluşların dünya çapındaki gerici teröristlerle ilgisi olduğunu gösteriyor, söz konusu Arabistanlı yetklinin iddiaları da Batılı istihbarat birimlerinin son günlerde yayınladığı belgelerden kaynaklanmıştır” açıklamasını yaptı.

Son olarak İranlı yetkili, “Suudi Arabistan yönetimi, dayanıksız suçlamalar yerine bir an evvel izlediği kendi tutumunu düzeltmeli. Ayrıca yürüttüğü yıkıcı politikaların sonucuna dikkat etmelidir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.