Kasımi: Trump’ın Irak ziyareti Irak’ın milli hakimiyetine saygısızlıktır

  • 28 Aralık 2018
  • 1.182 kez görüntülendi.
Kasımi: Trump’ın Irak ziyareti Irak’ın milli hakimiyetine saygısızlıktır

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, ABD başkanı Trump’ın diplomatik ilke dışında Irak’a yaptığı ziyaretin ‘Irak’ın milli hakimiyetine saygısızlık’ olarak niteledi.

İRNA’nın haberine göre, Kasımi, bölge ülkeleri ve halklarının hiç bir zaman yabancıların bölge ülkeleri arasında tefrika çıkarmalarına izin vermeyeceklerini belirterek, ”bu milletler bölgenin uyanmış halklarıdır ve Amerika ve siyonist İsrail’in desteğindeki teröristleri ezmişlerdir’ dedi.

Kasımi, kısa bir zaman içinde bölge ülkelerinin bölgenin güvenliği ve istikrarının, ancak bölge ülkelerinin kaynakları, iç potansiyelleri, onların bölgesel ve uluslararası irtibatlarıyla mümkün olacağını göreceklerini belirterek, ‘yabancı güçler eninde sonunda çekilmek zorunda kalacaklar’ dedi.

Kasımi, Trump’ın Batı Asya bölgesi ve dünya gelişmelerini yeniden gözden geçirmesinin daha iyi olacağı tavsiyesinde bulunurken, ”Belki böyle yaparsa bir şeyler öğrenir’ dedi.

Amerikan başkanı Trump, çarşamba günü Irak’a habersiz bir şekilde gitmiş ve 3 saat sonra da Irak’tan ayrılmıştı. Bu arada Suriye’deki çok sayıda Amerikan askeri son zamanlarda Irak’ın kürt bölgesine intikal etmiştir. Uzmanlar, Amerikan başkanı Trump’ın Suriye’deki ABD askerlerini çekmesini, Amerika’nın siyasetlerinin yenilgisi olarak değerlendiriyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.