Kasımi’den BAE ve Bahreyn dışişleri bakanlarının iddialarına sert tepki

  • 01 Ekim 2018
  • 1.143 kez görüntülendi.
Kasımi’den BAE ve Bahreyn dışişleri bakanlarının iddialarına sert tepki

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Bahreyn ve BAE Dışişleri Bakanlarının BM Genel Kurulunda İran aleyhindeki sözlerine karşın, bu sözlerin değersiz, temelsiz, ve onların vehim içindeki zihinlerini ürünü olduğunu belirterek, İran politikası hiçbir zaman başka ülkelerin içişlerine karışmak yönünde olmadığını söyledi.

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’İran her zaman komşuluk ilişkilerinde karşılıklı saygı ve iyi komşuluk ilişkilerini dış politika önceliği olarak benimsemiştir. Yabancı ülkelerin içişlerine karışmak hiçbir zaman İran’ın politikası olmamıştır’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bahreyn, BAE ve Arabistan Dışişleri Bakanlarının tek ses olarak Siyonist rejimin İran aleyhtarı ve savaş yanlısı politikalarına eşlik etmeleri sadece o rejimin cinayetlerine meşruiyet kazandırma ve kendilerinin meşruiyetine kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu yanlış yol bölge ülkelerinin karşılıklı güvene ulaşma yolunu zor ve daha uzun etmektedir’’ dedi.

Kasımi, BAE ve Bahreyn yetkililerine İslam dünyası ve kendi ülkeleri aleyhindeki politikalardan el çekmelerini ve Tahran’ın bölgesel gerginliklerin azaltılması ve bölgenin güvenliği, sebatı ve bölgesel işbirliği yönündeki fikirlerine düşünmelerini tavsiye etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.