Kasımi’den Mısır’daki terör saldırısıyla ilgili açıklama

  • 27 Mayıs 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
Kasımi’den Mısır’daki terör saldırısıyla ilgili açıklama

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Mısır’da el’Menya eyaletinde hristiyanların bulunduğu ve 26 kişinin ölümü ve 20’sinin yaralanmasına neden olan otobüse düzenlenen saldırıyı kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”İngiltere, Filipinler, Endonezya, Tayland ve Mısır’daki terör olaylarının hepsinin ABD başkanının Arabistan’a yaptığı destek ziyaret sonrası gerçekleştiğini hatırlatarak, ‘’Bu olayların tekrarlanması desteklenmiş terörist gurupların morallerinin yükselmesinden kaynaklanabilir, bunun bir diğer yüzünü de Yemen’de Arabistan saldırılarının şiddetlenmesi ve Yemen ile Bahreyn’de baskıların artması olarak görmekteyiz’’ dedi.

Kasımi, ‘’Riyad’da sözde terörizm ve radikalizmle mücadele adı altında göstermelik nümayiş de aslında tekfirci vahabiyyet düşüncesi ve dünya genelinde terörizmin mali ve lojistik destekten başka sonuç doğurmamakta ve esasen dünya güvenliğine bu kabil oturumlardan katkı ummak yanlıştır’’ dedi.

Behram Kasımi, ‘’Desteklenmiş radikalizm ve fırkacılığın direk sonucu Müslüman ve Hristiyan ve diğer dinlerin mensuplarının kanlarının dökülmesidir. Devletler ve uluslararası kuruluşlar toplu güvenliğin sağlanması ve terörizmle gerçekten mücadelede sorumluluklarının farkında olmalılar’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.