Kasımi’den Suudi sahil güvenlik güçlerinin İran balıkçı teknesine ateş açmasına tepki

  • 18 Haziran 2017
  • 1.014 kez görüntülendi.
Kasımi’den Suudi sahil güvenlik güçlerinin İran balıkçı teknesine ateş açmasına tepki

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Fars körfezi sularında İranlı bir balıkçının Suudi rejimi sahil güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu ölmesiyle ilgili yayınlanan haberlere tepki olarak, bu durumun esef verici olduğunu ve konunun incelenmekte olduğunu söyledi.

Kasımi, İSNA haber ajansına verdiği demeçte, bu konun İran sınır güçleri ve ilgili birimlerince de doğrulandığını belirterek; ‘bu konunun incelenmekte olduğunu ve ilgili birimlerin inceleme neticelerinden sonra, bu konuyla ilgili ciddi olarak gerekli işlemlerin yapılacağını  söyledi.

İran içişleri bakanlığı sınır işleri genel müdürü Mecid Agababai, medyaya yaptığı açıklamada, Fars körfezi sularında avcılıkla meşgul olan iki balıkçı teknesinin denizdeki dalgalar sonucu kendi güzergahından çıktığını söyledi.

Mecid Agababai, İran balıkçı teknelerinin Suudi sularına girdiğinin teyit edilmediği sözkonusu gelişmeye göre, sahil güvenlik güçlerince İran balıkçı teknelerine ateş açıldığını ve bir İranlı balıkçının öldüğünü söyledi.

İranlı yetkili, Suudi güçlerinin bu girişiminin insani  ilkelerle bağdaşmadığını ve hatta dalgalar sonucu İran balıkçı teknelerinin Arabistan sularına girmesi halinde bile teknelerine ateş açılarak onların cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.

Mecid Agababai, kendilerinin konuyu takip ettiklerini ve bu çerçevede İran balıkçı teknelerinin Suudi Arabistan sularına girip girmediklerini incelediklerini söyledi.

Agababai, ‘diğer balıkçı teknesinden bilgilerinin olmadığını’ da belirterek, bu konunun takip edildiğini ve Arabistan’da büyükelçiliğin olmamasından dolayı da ayrıca sorun yaşadıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.