Kassam Tugayları’na Mensup Mücahid Isam Ömer el-Kettani, Bu Sabah Şehid Oldu

  • 05 Haziran 2015
  • 878 kez görüntülendi.
Kassam Tugayları’na Mensup Mücahid Isam Ömer el-Kettani, Bu Sabah Şehid Oldu

Bugün sabah (5 Haziran Cuma) Gazze’nin doğusunda siyonist işgal güçlerinin saldırılarına karşı yapılan savunma hazırlıklarında askeri amaçla kazılan tünellerden birinin çökmesi sonucu Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’na mensup mücahitlerden biri şehit oldu. Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada 23 yaşındaki Isam Ömer el-Kettani’nin hazırlık çalışmalarının devam ettiği sırada tünelin çökmesi sebebiyle hayatını kaybettiği ifade edildi.

Açıklamada Isam el-Kettani’nin işgal saldırılarına karşı mücadelede ve muhtemel saldırılar karşısında yürütülen hazırlık çalışmalarında gayretli çalışmalarıyla, fedakâr faaliyetleriyle ve onurlu duruşuyla ortaya çıkmış kabiliyetli bir mücahit olduğu ifade edilerek “biz de onun şehit olmasını umuyor ve Yüce Allah’ın şehadetini kabul etmesini diliyoruz” denildi.

Açıklamada siyonist işgal rejiminin muhtemel saldırılarına karşı yürütülen çalışmalarda meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybedenlerin cihat amaçlı çalışmalar esnasında hayatlarını kaybetmiş olmaları sebebiyle şehit sayıldığı belirtildi.

Gazze’nin siyonist işgal rejiminin saldırılarında kullandığı doğu sınırlarında herhangi bir yeni saldırı karşısında yürütülecek savunma mücadelesinde kullanılacak tünellerin kazılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor. İşgal güçlerinin geçtiğimiz yaz gerçekleştirdikleri saldırılarında Gazze içine doğru ilerlemelerini engelleyen ve kendilerine ağır kayıplar verdiren bu tüneller savunma sistemlerinde çok farklı amaçlar için değerlendiriliyor. İçlerine füzeler ve işgalcilerin geçişi esnasında patlatılan bombalar yerleştiriliyor. Mücahitlerin yerden operasyon yapmalarında kullanılıyor. Ateşkesin devam ettiği dönemlerde de askerî eğitim çalışmalarında kullanılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.