Katar dışişleri bakanı: 4 ülkenin Katar aleyhindeki girişimleri düşmanlığa dayalı

  • 08 Temmuz 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Katar dışişleri bakanı: 4 ülkenin Katar aleyhindeki girişimleri düşmanlığa dayalı

Katar dışişleri bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani, Katar’a dayatılan siyasi, iktisadi ve içtimai muhasaranın toprak bütünlüğüne haiz bağımsız bir ülkeye yönelik düşmanca ve hakaret dolu bir girişim olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Katar dışişleri bakanı, Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte, Katar’ın, yaptırımcı 4 ülkenin, bu ülkenin bağımsızlığına zarar veren isteklerinden hiçbirini ele almayacağını zira bunun Katar’ın bağımsızlığı için kırmızı çizgi olduğunu söyledi.

Katar dışişleri bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Al Sani, Katar yönetimine sunulan istekler arasında yer alan beyan özgürlüğünün kısıtlanması ve bazı medya kuruluşlarının kapatılması ve muhaliflerin sürgün edilmesi ve onların kendi ülkelerine geri gönderilmesinin uluslararası kanunlarla tezat oluğunu söyledi.

İhvan’ul Müslimiyn konusuna da temas eden Katar dışişleri bakanı, Mısır yönetiminin söz konusu grubu bir terör örgütü olarak gördüğünü halbuki, İhvan’ın siyasi bir grup olduğunu ve Bahreyn gibi ülkelerde de faaliyet yaptığını ve Bahreyn’in de Katar’a yaptırım uygulayan ülkelerden biri olduğunu ve bundan dolayı bu girişimin çifte standarta dayalı bir girişim olduğunu  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.