Katar Dışişleri Bakanı: Katar muhasarası Arabistan’ın iç sorunlarını örtbas etmek içindir

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.112 kez görüntülendi.
Katar Dışişleri Bakanı: Katar muhasarası Arabistan’ın iç sorunlarını örtbas etmek içindir

Katar Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, ülkesine yönelik muhasaranın Arabistan, Bahreyn Ve BAE’nin iç sorunları ve olayları ört bas etmek amacıyla yapıldığını belirtti.

Muhabirimizin verdiği haberde, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-ı Sani dün  Doha’da düzenlenen  bölgenin siyasi gelişmeleri ve Fars körfez buhranı seminerinde yaptığı açıklamada,  Doha’nın her zaman diyalogdan yana olduğunu ama Katar’ın milli hakimiyetinin hiç bir şekilde zedelenmesine müsaade etmeyeceğini belirtti.

Katar Dışişleri Bakanı açıklamasında ayrıca, ülkesinin Arabistan ve müttefiklerinin muhasara ve yaptırımlarıyla karşı karşıya olduğu mevcut durumda, Milli güvenlik ve dostlarıyla ilişkilerine öncelik verdiği belirtti.

Suudi Arabistan, Bahreyn , Mısır ve BAE 5 Haziran 2017’den beri  Doha’nın Riyad liderliğindeki Arap oluşumu ile aynı çizgide hareket etmediği gerekçesiyle,  terörizme destekle suçlayarak Katar’la diplomatik ilişkilerini kestiğini, ayrıca sözkonusu ülkeler Katar’la hava, deniz ve kara yolları sınırlarını da kestiğini bildirmişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.