Katar Eski Başbakanı: Suriye’deki silahlı gruplara Amerika ile işbirliği yaparak Türkiye aracılığıyla yardım ettik

  • 28 Ekim 2017
  • 1.944 kez görüntülendi.
Katar Eski Başbakanı: Suriye’deki silahlı gruplara Amerika ile işbirliği yaparak Türkiye aracılığıyla yardım ettik

Katar eski Başbakanı yaptığı açıklamada şu itirafta bulundu: Katar, Suriye’deki silahlı gruplara Amerika ve diğer güçlerle ile işbirliği yaparak Türkiye aracılığıyla yardım etti.

Katar eski Başbakanı Hamad Bin Casim yaptığı açıklamada: “Suudi Arabistan, Suriye dosyasını Katar’a bıraktı Doha bu dosyayı elde etti ve Katar’ın bu dosyanın kendisine bırakıldığına ilişkin birçok delil bulunmaktadır. Katar’ın Suriye’deki silahlı gruplara verdiği askeri destek, Amerikan Birleşik Devletleriyle işbirliği yapılarak Türkiye’ye ulaşıyor ve her şey Amerika, Türkiye ve Arabistan güçlerince paylaştırılıyordu.” dedi.

Katarlı bu yetkili açıklamalarının devamında gönderilen yardımların el-Nusra terör örgütünün eline geçtiğini belirterek şunları söyledi: El-Nusra’nın artık taraf olarak kabul edilemeyeceği söylendiğinde el-Nusra cephesine yardımlar durduruldu ve Suriye’nin kurtarılmasına odaklanıldı.

Hamad Bin Casim Riyad’a yönelik eleştirilerine devam ederek sözlerini şöyle sürdürdü: Riyad, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile ilgili tutumunu değiştirdi fakat bu tutum değişikliğini Doha’ya bildirmemişti.” dedi.

Katar eski Başbakanı daha sonra Riyad’a hitaben şunları söyledi: Siz bizimle aynı cephedeydiniz.

Katarlı bu yetkilinin açıklamalarının en önemli bölümü, Suudi Arabistan ile Suriye konusundaki ilişkileriyle ilgili şu değerlendirmesi idi: Biz bir av konusunda birbirimizle kavga ediyorduk, av elimizden kaçtı ve biz hala oturmuş bu konuda tartışıyoruz.

Katar eski Başbakanı yaptığı bir başka açıklamada ise, Arap ülkeleri ile İsrail arasında sıcak ilişkiler olduğunu belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.