Katar: İlaç temin için İran tek yoldur

  • 02 Şubat 2018
  • 973 kez görüntülendi.
Katar: İlaç temin için İran tek yoldur

Katar dışişleri bakanı dün American Enterprise Enstitüsünde yaptığı konuşmada, bu ülkenin Arabistan ve müttefiklerince yaptırıma maruz kalması ardından, İran İslam cumhuriyetinin, Katar halkının gıda ve ilaçlarını temin etmek için tek seçenek olduğunu belirtti.

El-Alem TV kanalının bildirdiğine göre Muhammed bin Abdulrahman Al-ı Sani ayrıca ülkesinin gelecek bahar aylarında Amerika ve Fars Körfezi ülkeleri ortak toplantısına evsahipliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu arada Katar savunma bakanı Halid bin Muhammed el-Atiye de Arabistan ve müttefiklerinin Doha’ya karşı yaptırımlarının “zalimane” olduğuna işaretle yaptırımların uygulanması ardından İran İslam cumhruiyetinin hava sahasını Katar uçaklarına açarak, Doha’nın ilk nefeslerini almasını sağladığını söyledi.

Arabistan ve Mısır, BAE, Bahreyn’den oluşan müttefikleri 5 Temmuz 2017’den itibaren Doha’nın Riayd liderliğindeki Arap akımına eşlik etmemesi nedeni ile Katar  ile diplomatik ilişkilerini keserek bu ülkeye kara, hava ve deniz kapılarını kapattılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.