Katar’daki Türk Askeri Üssü Batı Asya’da İran Etkisini Frenlemek İçindir

  • 13 Haziran 2016
  • 825 kez görüntülendi.
Katar’daki Türk Askeri Üssü Batı Asya’da İran Etkisini Frenlemek İçindir

Amerika’nın askeri uzmanlık dergisine göre; bu askeri üste yaklaşık 3000 askeri personel bulunmaktadır. Bu arada Kara Kuvvetleri özel hareket operasyon birlikleri bu üste yer alacak olan birimlerdir.

Buna göre; bazı Fars Körfezi emniyeti analistleri Türkiye ve Katar’ın, İran’a bölgede güvenmemeleri açısından beraber hareket ettikleri ve aynı zamanda Yemen ve Suriye’de İran’ın cephe aldığı gruba destek verdiklerini belirttiler. Diğer taraftan İran nükleer anlaşması, Amerika’nın İran ile başa çıkmak için artık askeri güce destek vermenin faydasız olduğunu görmesi ve diğer yandan Fars Körfezi ülkelerinin Amerika’nın artık İran’ı bölge için tehdit olarak görmemesi yüzünden Amerika’nın bölgeyi terk edeceğini düşünmektedirler.

Türkiye’nin bölgede yeni askeri üssünün değerlendirildiği yazıda, bu askeri üste Türkiye silahlı kuvvetlerinin kendi varlığı ile birlikte Katar askeri birliklerinin eğitimini üstlenerek ortak askeri tatbikat için gerekli ortamın hazır hale getirilmesi ve bununla birlikte Katar’daki üssün hedefinin ise bölgede güçlenen İran’ın gücünü etkisizleştirmek olduğunu belirtti. Askeri üssün aynı zamanda Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan Sünni koalisyonun parçası olduğu dile getirdi.

Batı Asya’nın (Ortadoğu) en büyük askeri üssüne ev sahipliği yapan Katar, on binlerce Amerikan askerini barındıracak potansiyele sahip olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.