Katil Amerika, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bölgedeki Gücüne Tahammül Edemiyor

  • 22 Ocak 2018
  • 969 kez görüntülendi.
Katil Amerika, İran İslam Cumhuriyeti’nin Bölgedeki Gücüne Tahammül Edemiyor

Amerikan başkanı Trump’ın yardımcısı Mike Pence, İran’ın bölgede nüfuzunu arttırma hedefinde olduğunu iddia ederken Amerika’nın böyle bir duruma tahammül edemeyeceğini söyledi.

Mike Pence, dün Ürdün’de Suriye sınırında Amerikan üsslerinin yakınında Amerikan askerleriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, ”İran’ın ortadoğu bölgesinde üstünlük elde etmek ve bölgenin en güçlü ülkesine dönüşmek istediğini iddia ederek böylece bölgede Amerika’yı tehdit etmeyi hedeflediğini söyledi.

Amerikan başkan yardımcısı Pence, Amerika’nın kesinlikle İran’ın nükleer silah programını yürütmesine izin vermeyeceğini ileri sürdü. 

Amerikalı yetkili böyle bir iddiada bulunurken Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, yayınladığı son 9 raporda İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını ve hiç bir sapmanın olmadığını onaylamış ve İran’ın nükleer çalışmalarının barışçı olduğunu bildirmiştir.

Amerikalı yetkili, İran’ın bölgede tehdit oluşturduğunu iddia ederek gerçekleri saptırmaya çalışıyor zira İran İslam Cumhuriyeti, bölge ve Suriye’nin güvenlik ve istikrarını, terörizmin yok edilmesini ve Irak, Lübnan’da daha fazla istikrar istiyor ve dünya mazlumlarının korunmasında etkili bir rol üstleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.