Katil Amerika, Suriye’ye Yeni Askeri Techizat Nakletti

  • 15 Temmuz 2020
  • 3.841 kez görüntülendi.
Katil Amerika, Suriye’ye Yeni Askeri Techizat Nakletti
Yerel kaynaklar, Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Hasake şehrine salı günü ABD ordusuna ait yeni bir askeri ve lojistik konvoyunun giriş yaptığını bildirdi.
SANA haber ajansına göre, bu techizat Kürt Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen Geviran bölgesine giriş yaptı. Kürt Demokratik Güçleri unsurları bir süre önce bu bölgeyi işgal ederek, birkaç hükümet binasının kontrolünü ele geçirdi.
Amerikalıların bu mahallede konuşlandırdığı ekipmanların çoğu radar sistemleri ve elektronik savaş sistemleridir. Bölgede IŞİD mahkumları için de bir hapishane var ve son aylarda Hasake sakinleri, sürekli bölgede uçan Amerikan helikopterlerinin varlığından bahsediyor.
ABD hükümeti yıllarca Suriye’deki işgalini ve yasadışı varlığını IŞİD ve terörizme karşı koymak bahanesiyle haklı çıkarmaya çalıştı ve Suriye’nin kuzeyindeki Kürt militanlara siyasi ve silah desteği sağladı. Ancak ABD başkanının geçtiğimiz yıl ABD güçlerinin Suriye’de bulunmasının nedenine ilişkin açıklamaları, Washington’un Suriye petrolünün ve kaynaklarının peşinde olduğunu gösterdi.
Donald Trump ABD birliklerinin Suriye’den ayrılmasının konuşulduğu bir dönemde, ABD güçlerinin Suriye’deki petrol kuyularını Suriye veya İran hükümetlerinin eline geçmesini engellemek için korumaya devam edeceğini belirtmişti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.