Katil Askere Bayram İzni!

  • 24 Nisan 2016
  • 881 kez görüntülendi.
Katil Askere Bayram İzni!

Siyonist İsrail ordusu, yerde yaralı yatan Filistinli genci öldürme suçundan mahkum olan askerini hamursuz bayramı gerekçesiyle serbest bıraktı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada “Elor Azria’na Fısıh tatili için ev serbestliği verildi” denildi. Katil askerin, bayram sonuna kadar evde ailesiyle geçireceği açıklandı.

Elor Azria adlı asker Filistin’in işgal altındaki El Halil şehrinde, vurularak etkisiz hale getirildikten sonra yerde kendinden geçmiş halde yaralı olarak yatan bir Filistinli genci onlarca kişinin gözleri önünde başından vurarak infaz etmişti. O anlar olay yerinde bulunan İsrail İnsan Hakları Bilgi Merkezi B’Tselem mensubu bir kişi tarafından saniye saniye görüntülenmiş ve tüm dünyanın tepkisine neden olmuştu.

İsrail’de binlerce kişi, katil askerin serbest bırakılması için Tel Aviv’de gösteri düzenlemişti. İsrailliler “Askeri serbest bırakın”, “O bir kahraman”, ” Hepsini öldür” yazan pankartlarla slogan atmıştı. Mitingten çok cinayet kutlamasına dönüşen gösteri hakkında saatler sonra Netanyahu’da itidal çağrısı gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.