Katil Suud Rejimi Yemen’de Sivilleri Öldürmeye Devam Ediyor

  • 19 Ekim 2017
  • 1.172 kez görüntülendi.
Katil Suud Rejimi Yemen’de Sivilleri Öldürmeye Devam Ediyor

 Müdahaleci Suudi koalisyon tarafından el-Cof bölgesine yapılan saldırıda aynı aileden 6 kişi şehit oldu.

Yemen Ordusu ve halk komiteleri dün Suudi Arabistan güçlerinin Necran kentine doğru ilerleme çabalarını engellemeyi başardı ve Suud ordusunun mühimmat ve teçhizatları ağır hasar gördü.

Bir askeri kaynak konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: Suud Ordusu dün sabah saatlerinden itibaren kapsamlı hava desteğiyle birlikte Yemen Ordusu ve halk komitelerine ait noktaları hedef aldı ancak Yemenli güçler saldırıyı geri püskürterek ilerleyişi engelledi.

Yine bir askeri kaynak, saldırıda onlarca Suud askerinin yaralandığını ve bazılarının da öldüğünü açıkladı.

Öte yandan müdahaleci Suudi koalisyon sınır bölgesindeki halka yönelik işlediği katliamların devamında, Saade bölgesinin kuzeyinde yaşayan halkın evlerini ve topraklarını füze ve havan toplarıyla hedef aldı.

Yerel kaynaklarca verilen bilgilere göre; müdahaleci Suudi koalisyon dün Yemen’deki çeşitli bölgeleri füze ve havan toplarıyla hedef aldı ve saldırıda halkın evleri ve toprakları büyük hasar gördü.

Geçtiğimiz aylarda ise, Yemen Ordusu ve halk komiteleri müdahalecilere ait noktalara yönelik saldırılarını artırmıştı. Öyle ki Eylül ayında Yemen Ordusu ve halk komiteleri tarafında müdahalecilerin Necran, Asir ve Cizan’daki üslerine çok sayıda operasyon yapılmış ve operasyonlarda Suudi ordusu ve onların savaş teçhizatları büyük hasar görmüştü.

Yemenli güçler ayrıca geçtiğimiz ay kara saldırılarının yanında müdahalecilere ait noktalara birçok füze saldırısı düzenlemiş ve saldırılarda Suudi koalisyona ağır bir darbe vurulmuştu.

Öyle ki Suud medyası yakın zamanda, Yemen’de Eylül ayında yaşanan saldırılarda 57 komutan ve askerin öldüğünü duyurdu.

Buna karşın müdahalaeci Suudi koalisyona ait savaş uçakları her gün Yemen’deki yerleşim bölgelerine ve ülkenin altyapısına yönelik havadan, karadan ve denizden birçok saldırı düzenliyor.

Suudi Arabistan kurduğu koalisyon kapsamında Yemen’e karşı kapsamlı bir savaş başlattı ve bu savaşta bugüne kadar yaklaşık 8 bin kişi öldü ve binlerce Yemenli yaralandı, ülkedeki altyapı zarar gördü, milyonlarca kişi evsiz kaldı ve ülkede salgın hastalıklar ve kıtlık başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.