Kaza geçiren “Sanchi” tankerine ait 3 ÅŸehidin cenazesi Ä°ran’a getirildi

  • 14 Åžubat 2018
  • 1.221 kez görüntülendi.
Kaza geçiren “Sanchi” tankerine ait 3 ÅŸehidin cenazesi Ä°ran’a getirildi

Ä°ranlı “Sanchi” petrol tankerinde görev yapan 3 ÅŸehidin cenazesi, Çalışma ve Toplumsal Refah Bakanı Ali Rabii’nin katılımıyla Tahran’a getirildi.

Geçen ay Çin açıklarında kaza geçiren Ä°ranlı “Sanchi” petrol tankerinde görev yapan 3 ÅŸehidin cenazesi, Çalışma ve Toplumsal Refah Bakanı Ali Rabii’nin katılımıyla Tahran’ın Ä°mam Humeyni (r.a) Havalimanı’na getirildi. Törene ilveten bazı askeri yetkili ve ülke yöneticisiyle birlikte hizmet ÅŸehitleri aileleri de katıldı.

Kaza geçiren İranlı tankerde çalışan 30 mürettebatın arasından sadece 3 kişinin cenazesine ulaşılmıştı; böylece, Milad Arvi, Mecid Nakiyan ve Muhammed Kavusi hizmet şehidi olarak vatana geri döndüler. Bu şehitlerin cenazesi üzerinde yapılan DNA tahliliyle yasal işlemlerin ardından kimlikleri tespit edilmişti.

Çin’in doÄŸusundaki Yangzı Nehri açıklarında Ä°ran’a ait “Sanchi” isimli bir Panama bandıralı tanker gemisi, Cf Crystal isimli Hong Kong yük gemisi ile çarpışmıştı.  kaza sonrası Hong Kong kayıtlı gemideki 21 Çinli mürettebat kurtarılırken tankerde çıkan yangın sonucu 32 mürettebat yaÅŸamını kaybrtmiÅŸti. Ayrıca 32 mürettebatın 30’unun Ä°ran, 2’sinin de BangladeÅŸli olduÄŸu bilgisine ulaşıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.