Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: Kazakistan’da Amerikan üssü söz konusu değil

  • 04 Haziran 2020
  • 4.743 kez görüntülendi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev: Kazakistan’da Amerikan üssü söz konusu değil

Kazakistan cumhurbaşkanı ülke topraklarında Amerikan askeri üssün kurulmasının hükümetin çalışma programında olmadığını söyledi.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Kazakistan cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev Rusya basınına verdiği mülakatta ülkesi ve Amerika’nın nükleer enerji konusunda işbirliğinde olduklarını fakat Kazakistan topraklarında Amerikan askeri üssün kurulmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Tokayev Amerika ile Almati kentinde veba ile mücadele eski kurumun güvenliği bağlamında işbirliği yaptıklarını fakat bu işbirliğinin de bittiğini ve Amerikalıların bu laboratuvarı terk ettiklerini ve sadece Kazak uzmanların Kazakistan’ın bütçesi ile orda çalıştıklarını söyledi.
Kazakistan cumhurbaşkanı bu bağlamdaki araştırmaların önemi nedeni ile ülkesinin Rus uzmanlar ile şeffaf ve azami işbirliğine hazır olduklarını duyurdu.
Kazakistan Senato temsilcileri 15 Mayıs tarihinde açık oturumda bu ülkenin Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması-  NPT’ye katılma tasarısını onayladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.