Kazakistan dışişleri bakanı Suriye ve muhalif gruplar temsilcileri ile görüştü

  • 23 Ocak 2017
  • 1.103 kez görüntülendi.
Kazakistan dışişleri bakanı Suriye ve muhalif gruplar temsilcileri ile görüştü

Kazakistan Dişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, Astana’ya gelen Suriye hükümeti ve muhalif grup temsilcileriyle bakanlıkta bir araya geldi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Abdrahmanov, Astana’da yarın başlayacak Suriye müzakerelerinde Suriye hükümetini temsil edecek heyetin başkanı Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi ile yarınki görüşmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

BM himayesinde Cenevre’de yapılacak barış görüşmeleri öncesinde, Astana’da Suriye hükümeti ve silahlı muhalif gruplar arasında görüşmelerin bir sonraki turun başarılı geçmesi adına önemli bir adım olduğunu kaydeden Abdrahmanov, yarın başlayacak görüşmelerde öncelikle Suriye’deki insani durumun iyileştirilmesi ve Suriye halkına uygun yardımların sağlanmasını öngörecek çabaların önemine dikkat çekti. Kazakistan ve onun cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in amacının Suriye’deki ateşkesi kalıcı kılmak olduğunu vurgulayan bakan, bunun yanında ülkede siyasi bir çözümün bulunması adına uluslararası çabalara katkı sağlamaya devam etmek olarak açıkladı.

Toplantıya katılan Suriyeli delegeler, Kazakistan’ın liderine ve halkına , Suriye’deki çatışmaların barışçıl yollardan çözülmesi adına imkan ve zemin zırladıklarından dolayı teşekkür etti.

Astana Rixos President Otel’de yapılacak ve iki gün sürecek müzakereleri 300 den fazla medya mensubu takip edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.