KBY Peşmerge Bakanlığı: Telafer Operasyonuna Peşmerge’ Katılmayacak

  • 18 Temmuz 2017
  • 1.019 kez görüntülendi.
KBY Peşmerge Bakanlığı: Telafer Operasyonuna Peşmerge’ Katılmayacak

Irak’ta Musul kent merkezinin terör örgütü DEAŞ’tan geri alınmasıyla birlikte gözler, örgütün hala elinde tuttuğu Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Telafer kentine çevrildi.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçlerinin, Musul kent merkezinde denetimi tamamen sağlamasından sonra DEAŞ’ın elinde Musul’un Telafer, Kerkük’ün Havice ilçesiyle Suriye ve Irak arasındaki sınır bölgeleri kaldı.

Irak’taki askeri yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre, Musul’dan sonraki operasyon, Havice ve sınır bölgelere değil örgütün 3 yıldır elinde tuttuğu Telafer’e yapılacak.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Yakın zamanda başlayacak Telafer operasyonuna Peşmerge güçleri katılmayacak.” dedi.

Yaver, operasyonda yer almayacakları için “başlama tarihi, kimlerin yer alacağı ve askeri planın ne olacağına” dair ellerinde bilgi olmadığını ifade etti.

Musul’u terör örgütü DEAŞ’tan kurtarma operasyonunda olduğu gibi Irak ordusunun Peşmerge cephelerini kullanıp kullanmayacağına dair soruya Yaver, “Operasyonda yer almadığımızdan dolayı böyle bir durum söz konusu değil.” cevabını verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.