Kemalvendi: Eğer Avrupalılar İran’ın çıkarını garanti etmezse kısıtlamaya gitmenin manası kalmaz

  • 18 Temmuz 2018
  • 1.529 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Eğer Avrupalılar İran’ın çıkarını garanti etmezse kısıtlamaya gitmenin manası kalmaz

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, ‘Eğer Avrupalıların öneri paketleri, İran’ın nükleer anlaşmadan doğan kazanımlarını garanti etmezse nükleer faaliyetleri kısıtlamanın bir gerekçesi olamaz’ dedi.

Kemalvendi,  dün  bir grup basın mensubuna yaptığı açıklamada, İran Atom Enerjisi Kurumu’nun Avrupa’nın nükleer anlaşmadan dolayı İran’ın kazanımlarını garanti edememesi halinde ülkenin ihtiyacı doğrultusunda uranyum zenginleştirmeyi yüzde 3.67’den  yüzde 20’ye yükselteceğini söyledi.

Kemalvendi, üç Avrupa ülkesinin İran’a yönelik öneri paketine işaretle, İran taleplerinin, mali, ulaşım ve petrol satışı gibi şıklar olduğunu, ama daha çok incelemeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

İranlı yetkili, İran’ın Buşehr nükleer enerji santralinin 1000 megavattan fazla elektrik ürettiğini belirterek, İran Atom Enerjisi Kurumu’nun görevleri arasında ülkenin sanayi, tarım, çevre sağlığı, petrol ve balıkçılık gibi alanlarında  barışçıl nükleer faaliyetleri temin etmek olduğunu söyledi.

Kemalvendi, İran’ın bölge ülkeleriyle nükleer santralin güvenliğinin sağlanmasında işbirliğine hazır olduğunu da belirterek İran’ın bu konuda çok fazla tecrübesinin olduğunu ve bu konuda bölge ülkelerine tecrübelerini aktarabileceğini söyledi. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.