Kemalvendi: İran, nükleer konuda ABD ile görüşmez

  • 23 Aralık 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
Kemalvendi: İran, nükleer konuda ABD ile görüşmez

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemaalvendi, İran’ın nükleer ve kendi egemenlik hakkı ile ilgili konularda ABD ile görüşmeyeceğini söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Kemalvendi Çin resmi haber ajansı Xinhua’ya verdiği mülakata Amerika ile görüşme kapılarının açık olduğunu fakat İran’ın nükleer konu ve egemenlik haklarıyla ilgili konularda Amerika ile görüşmeyeceğini söyledi.
Nükleer anlaşmanın tüm taraflara sorumluluklar yüklediğini belirten Kemalvendi, herkesin bu anlaşma ile ilgili sorumlu olması gerektiğini zira bu anlaşmanın elde edilmesi için yıllarca emek verildiğini söyledi.
Anlaşmada bazı sorunlar olduğunu ideal olmadığını ve İran’ın da daha az taahhütleri olmasını istediğini ifade eden Kemalvendi, buna rağmen İran’ın taahhütlerini yerine getirdiğini ve Amerika’nın da bunu yapması gerektiğini söyledi.
İran’ın taahhütlerini yerine getirdiğini ifade eden Kemalvendi, ABD’nin taahhütlerini yerine getirerek İran’ın anlaşma çerçevesindeki menfaatlerinden mahrum bırakmaması gerektiğini söyledi.
Kemalvendi, anlaşmanın diğer tarafları onu destekleyip uyguladıkları sürece İran’ın da bunu yapacağını söyledi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.