Kemalvendi: Nükleer anlaşmanın Avrupa’nın işbirliğiyle değiştirilmesi mümkün değil

  • 13 Şubat 2018
  • 895 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Nükleer anlaşmanın Avrupa’nın işbirliğiyle değiştirilmesi mümkün değil

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, Amerika’nın yalnız başına yaptırımlar peşinden gittiğini ve işinin son derece zor olduğunu ve bundan dolayı bu yaptırımların etkisinin ciddi olarak azalacağını söyledi.

El’Alem kanalına göre, Kemalvendi, Avrupa’nın Amerika’nın girişimlerinin aksine İran’da yatırımdan yana olduğunu belirterek, ”Hatta Avrupalıların İran’da yatırım yapacak şirketlerin desteklenmesi ve zarar görmemesi için bir mekanizme peşinde olduklarını da ilan ettiklerini’ söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü, Erak reaktörünün modernizasyonu ve yeni teknoloji ile donatılmasına da işaretle, bu projenin İranlı bilim insanları tarafından ve 3 aşamada gerçekleştiğini belirterek birinci aşamayı Çinlilerin yaptığını ve 2 kalıcı İzotop üretiminin de Rusların gözetiminde sürdüğünü söyledi.

Kemalvendi, 10 milyar dolar değerinde 2 nükleer tesisin de yapımına işaretle, tıp ve sanayi lazerlerin üretimine değindi ve ”İran’ın 15 santim kristal üretiminde Çin’i de geride bıraktığını söyledi.

Kemalvendi, ”Amerika’da Trump’ın iktidara gelmesiyle İngiltere’nin 900 ton uranyum satışından sakındığını belirterek İran’ın bu konunun takipçisi olduğunu söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü, Avusturya ile Terapötik iyon tedavisi için bir nükleer tıp merkezinin kurulması konusunda işbirliğinin iyi bir şekilde ilerlediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.