Kemalvendi: Sagand uranyum madeninde hiç bir faaliyet durmadı

  • 08 Nisan 2016
  • 719 kez görüntülendi.
Kemalvendi: Sagand uranyum madeninde hiç bir faaliyet durmadı

İAEK sözcüsü Behruz Kemalvendi, Yezd Sagand uranyum madeninde hiç bir sorun yaşanmadığını, bu madendeki faaliyetlerin eskiden olduğu gibi devam ettiğini söyledi.

Behruz Kemalvendi dün akşam İRİB 1.kanal ana haber bültenine verdiği demeçte, maalesef bazı grupların küçük bir konuyu abarttığını söyledi.

Kemalvendi Sagand uranyum madenindeki tünellerin bir bölümünde İran’ın 3 yıllık ihtiyacının karşılandığını, taşlardan uranyumun istihraç edilmesi ardından taşların geriye kalanının tünellere tekrar dökülmesi gerektiğini, tünellerin kendi haline bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

İAEK sözcüsü taşların büyük miktarda istihraç edilmesi ardından tünellerde faaliyetin bir sonraki etaba kadar yavaşlatılması gerektiğini fakat üstü açık olan Sagand madeninde çalışmaların tüm kapasite ile ilerlediğini ifade eti.

Kemalvendi ayrıca Erak ağır su tesislerinin yıllık 30 ton ağır su ürettiğine işaretle bunun ise Erak reaktörünün ihtiyacının iki katı olduğunu, Bercam nükleer anlaşma gereğince üretim fazlasının çeşitli ülkelere ihraç edildiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.