Kemalvendi: UAEA bağımsızlığını korumalıdır

  • 02 Ağustos 2015
  • 948 kez görüntülendi.
Kemalvendi: UAEA bağımsızlığını korumalıdır

İran Atom Enerjisi teşkilatı sözcüsü Behruz Kemalvendi, Amerikan kongresine giderek burada Amerikalı kongre üyelerinin sorularını cevaplandırma kararı alan UAEA başkanı Yukia Alano’nun bu kararına tepki göstererek, Amano’nun bu kurumun bağımsızlığını koruması gerektiğini bildirdi.

UAEA Genel başkanı Amano’unn ABD kongresinde bu ajans ile İran arasında imzalanan gizli anlaşmanı içeriği hakkında açıklamalarda bulunma konusunda almış olduğu kararı eleştiren Behruz Kemalvendi, UAEA başkanını nereye gitmesinden daha ziyade, ajansın bağımsızlık ve tarafsız konumunu sürdürmesinin İran açısından önem taşıdığını, çünkü bu ajansın başkanının UAEA’nın bağımsızlığının korunması garantisi olduğunu bildirdi.

İran Atom Enerjisi teşkilatı sözcüsü Behruz Kemalvendi ayrıca İran ile ajans arasında varılan son anlaşmanın içeriğine temasla bu anlaşmadan amacın geçmiş ve şimdiki konuların tamamen aydınlatılması ve Ajansın İranla ilgili sorularının artık kesinlikle sonlandırılması olduğunu söyledi.

Kemalvendi, ajansın kendi iç tüzüğü uyarınca İran’ın güvenlik meselesini dikkate almasının beklendiğini, son anlaşmanın 10 maddesinde de bu konunun vurgulandığını söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.