Kirmanşah’da tekfiri terör örgütü çetesi çökertildi

  • 16 Ağustos 2016
  • 1.256 kez görüntülendi.
Kirmanşah’da tekfiri terör örgütü çetesi çökertildi

İran’ın batısında yer alan Kirmanşah eyaleti valisi, IŞİD terör örgütü üyesi bir terör timinin çökertildiğini ve çetenin önemli elemanlarının etkisiz hale getirtildiğini bildirdi.

İRNA’ya açıklamada bulunan Kirmanşah valisi Esedullah Razani, İran’ın muhtelif şehirlerinde terör eylemleri gerçekleştirmek amacıyla İran’a gelen bir terör timinin dün ve bugün gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla çökertildiğini ve üyelerinin etkisiz hale getirtildiğini bildirdi.

Vali Razani etkisiz hale getirtilen teröristlerden çok miktarda silah ve tiçhizatın ve intihar yeleklerinin ele geçirildiğini bildirdi.

Öte yandan İran’ın Kürdistan Eyaleti Polis Şefi, Kirmanşah şehrinde intihar yeleği giymiş tekfirci terör örgütü mensuplarının belirlendiğini ve etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Öte yandan İran’ın Kürdistan Eyaleti Polis Şefi General Menuçehre Emanullahi bu gün gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İstihbarat Bakanlığı tarafından tekfirci terör örgütü mensuplarının Kirmanşah’a girdikleri bilgisine ulaşıldığında bu konu ciddi bir şekilde takibe alındı. Bu bağlamda, bu sabah özel harekât ekibi, İstihbarat Bakanlığı yetkilileriyle işbirliği içerisinde ve koordineli olarak operasyonlara başladı ve Kirmanşah’ın bir mahallesinde bu tekfirci grupla çatışmaya girdi.”

Emanullahi, bu kişilerin İran’da yıkıcı operasyonlar yamayı amaçladığını ve üzerlerinden bir kalaşnikof tüfek, bir patlayıcı ve bir de intihar yeleği bulunduğunu açıkladı.

Emniyet, askeri ve istihbarat birimlerinin gece gündüz operasyonlar düzenleyerek, Kirmanşah’ta güvenli bir atmosfer oluşturmaya çalıştığını belirten Emanullahi, ülke güvenliğini tehlikeye atmak isteyenlere, ‘canımız feda etmek, bu yolda yapacağımız en asgari fedakârlıktır’ uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.