Kızılhaç başkanı: İran’da sel mağdurlarına yardımlar devam ediyor

  • 28 Eylül 2019
  • 733 kez görüntülendi.
Kızılhaç başkanı: İran’da sel mağdurlarına yardımlar devam ediyor

Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, İran’da selzedelere yardımların ulaştırılması gerektiğini ve bunun için de İran’a mali kanalın faaliyete geçmesi yönünde müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

İran Kızılay Kurumu sitesine göre, Uluslararası Kızılhaç Komitesi başkanı, İran Kızılay kurumu başkanına gönderdiği mektupta, İran’a yönelik insani yardımların engellenmesi konusundaki rahatsızlığını da dile getirdi.

İran Kızılay kurumu başkanı  20 nisan 2019 tarihinde Kızılhaç Komitesi başkanı ile görüşmesinde, İran’da selzedelere yardımların gönderilmesi konusunda Amerika’nın İran aleyhindeki dayatmacı yaptırımlarının kaldırılması gerektiğini dile getirmişti.

İran Kızılay Kurumu başkanı, ABD’nin İran aleyhinde tek yanlı ve zalimce yaptırımlarına temasla, İran Kızılay kurumu ve Kızılhaç Komitesi’nin  yakın işbirliğinde olduklarını ve bu sürecin devam etmesi halinde İran’da zarar gören insanlara daha iyi yardım oluşacağını söyledi.

İran’a yönelik ABD’nin kanunsuz ve tek yanlı yaptırımlarından dolayı banka yoluyla İran’a mali yardımlar yapılamıyor ve bundan dolayı da  Uluslararası Kızılhaç gibi kurum ve kuruluşlar İran’a mali yardım gönderemiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.