Kolombiya’dan Suud Rejimine Sert Tepki

  • 02 Ocak 2016
  • 938 kez görüntülendi.
Kolombiya’dan Suud Rejimine Sert Tepki
Kolombiya hükümeti, Suudi Arabistan rejiminin Yemen’de kiuralık asker olarak çalışmaları yönünde Kolombiyalı askerlere kışkırtıcı teklif getirmesini sert bir dille eleştirdi.

Kolombiya savunma bakanı Lois karlos Vilgas, Arabistan liderliğindeki koalisyonun Kolombiyalı askerlere, paralı asker olmaları yönünde çok yüksek para teklifinde bulunmalarını eleştirdi.

Dün bu eleştirisini dile getiren Kolombiya savunma bakanı, Kolombiya’nın kendi içinde isyancı ve uyuşturucu kaçakçısı örgütlerle mücadelede kendi askerlerine aşırı derecede ihtiyacı olduğu bir ortamda Arabistan tarafından böyle bir teklifin yapıldığını bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen Kolombiya ordusu eski subaylarından biri Blomberg televizyonuna yaptığı açıklamada, Arabistan’ın, kolombiyalı askerlere, Ordu ile anlaşmalarının dolması ardından ordudan almış oldukları maaşın yedi katıyla Yemen savaşına katılmak için onları kiralayabileceğini bildirdiğini açıkladı.

Kolombiya savunma bakanı ise Ortadoğu yönetimleri ile Kolombiyalı askerlerin kiralanması konusunda sürdürülen anlaşmaların şimdiye kadar bir sonuç vermediğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.