Komutan Dehkan: İran savunma gücü asla nükleer silaha bağlı değil

  • 25 Şubat 2021
  • 1.524 kez görüntülendi.
Komutan Dehkan: İran savunma gücü asla nükleer silaha bağlı değil

İslam İnkılabı Rehberi Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei ve başkumandan’ın savunma ve silahlı güçlere destek alanındaki danışmanı, Hz. İmam Seyyid Ali Hamanei’nin nükleer silah üretimi ve kullanımının haram olduğuna dair fetvasına işaretle, İran’ın kendi savunma gücünü asla nükleer silaha düğümlemediğini ve düğümlemeyeceğini beliertti.

Komutan Dehkan France 24 kanalının İngilizce yayınına verdiği demeçte, İran İslam cumhuriyetinin her zaman Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile işbirliğinde olduğunu, NPT anlaşmasını imzalayan az sayıdaki ülkeler arasında olduğuna işaretle, “Biz asla nükleer silah geliştirmeye doğru adım atmadık ve atmayacağız” dedi.

Komutan Dehkan şöyle devam etti: “Nükleer silah yapımının yasağı İslam inkılabı rehberi tarafından verilen dini bir fetvadır, İran İslam cumhuriyeti her türlü kitle imha silahı ve özellikle de nükleer silahın üretimi, depolanması ve kullanımına karşıdır.”

Komutan Dehkan ayrıca tüm dünyanın nükleer silah üreterek, depoladığı ve kullandığı tek ülkenin Amerika olduğunu, adını önleyicilik koydukları soğuk savaşın ise, ülkelerin nükleer silah üretmeye doğru gitmeleri sonucu yaşandığını bildirdiğini söyledi.

Başkumandan’ın savunma ve silahlı güçlere destek alanındaki danışmanı BERCAM hakkındaki soruya karşılık da şöyle dedi:
Amerika, BERCAM ile ilgili hangi iddiası varsa 2015 yılındaki şartlara dönmeleri, İran halkına karşı tüm sigortacılık, bankacılık vb. alanlardaki kısıtlamalar ve yaptırımları kaldırması gerekir; böyle olursa İran da sorumluluklarına döner.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.