Komutan Mervan İsa: “Hamas’ı ve El-Kassam’ı Kuşatma Çabaları Başarısız Olacak”

  • 02 Mart 2015
  • 1.344 kez görüntülendi.
Komutan Mervan İsa: “Hamas’ı ve El-Kassam’ı Kuşatma Çabaları Başarısız Olacak”

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı Şehit İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın üst düzey komutanlarından Mervan İsa, Hamas’ı ve askeri kanadını kuşatmak için harcanan bölgesel ve uluslararası çabaların başarısız olacağını belirterek, El-Kassam Tugayları’nın yolun sonuna kadar gidecek gücü ve imanı olduğunu söyledi.

Gazze’de düzenlenen “Filistin: İşgalin Sebepleri ve Zafer Faktörleri” konulu konferansa sürpriz bir şekilde katılan Mervan İsa, şartların zorluğunu ve karmaşıklığını anladıklarını fakat teslim olmayacaklarını ifade etti.

“Şu an işgalci İsrail ile çatışmaya gitmeye çalışmıyoruz, fakat olası bir savaşta gücümüzün kat be kat fazla olması için çalışıyoruz. Füze üretimini sürdürüyoruz ve düşmanın bu konudaki açıklamalarına aldırmıyoruz” diyen İsa, kendilerine silah sağlayacak herkesle ittifak yapabileceklerini fakat kimsenin cebinde olmayacaklarını açıkladı.

2006 yılında işgal güçlerinin suikast girişiminden kurtulan İsa, tüm Filistinli gruplarla koordinasyonun en üst düzeyde olması için çalıştıklarını bildirdi.

1965 yılında Gazze Şeridi’nde dünyaya gelen ve İzzeddin El-Kassam Tugayları Askeri Konsey üyelerinden olan Mervan İsa’nın yayınlanmış fotoğrafı bulunmuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.