Komutan Musevi: Hürmüz Boğazı’nın güvenliği yalancı koalisyonlarla sağlanamaz

  • 14 Kasım 2019
  • 679 kez görüntülendi.
Komutan Musevi: Hürmüz Boğazı’nın güvenliği yalancı koalisyonlarla sağlanamaz

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi’nin güvenliğinin yalancı koalisyonlarla sağlanmayacağını belirterek, yabancıların bölgeden çıkarılması vaktinin geldiğini söyledi.

Komutan Musevi bugün ülkenin güneyindeki Buşehr vilayetinde ordu birliklerini ziyaret ederken yaptığı açıklamada, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi’nin güvenliğinin, ancak bölge içi güvenliğin oluşmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

Komutan Musevi, İran’ın füze ve savunma alanlarındaki başarılarına işaretle, düşmanların büyük İran milleti ve güçlü silahlı kuvvetlerinin asla geri adım atmayacağını bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Ordu Genel Komutanı, İran’ın ABD’ye karşı stratejisini de aktif direniş stratejisi olduğunu vurgulayarak, ABD’nin azmi yaptırımlarına rağmen bugün İran milletinin aktif direnişi sayesinde gücünün doruk noktasına ulaştığını ifade etti.

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, “Denizaltılarında balistik füze yerleştirme teknolojisinin gelişmesiyle artık düşmanın uçak gemilerini hiçbir yerde güvende değil” dedi.

ABD’nin İran’a karşı yaptırım uyguladığına dikkati çeken Tümgeneral Selami, “Düşman bize yaptırım uyguladığında teknik ilerlememiz daha da hızlandı. Artık herhangi bir noktayı hedef alabilecek hassas füzelere sahibiz” ifadelerinde bulundu.

Tümgeneral Selami, ayrıca “Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Kuvveleri, düşmanın her noktada yapacağı en ufak hatasına bile karşılık verecek kadar güçlü bir hale gelmiştir” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.